Front Board www.emsien3.com/челни-дъски by EMSIEN-3
Kako se brzo riješiti akni
09/04/2015
Marula ulje
23/04/2015

Neobični sastojci u kozmetici

Ne znam za Vas, drage moje dame, ali kada ja kupujem kozmetiku (ili bilo što drugo) bacim oko na sastav. Nekak’ volim vidjeti što se u tim kremicama nalazi. Osim raznih kemijskih imena za koje i ne znamo što znače, ima vrlo zanimljivih, da ne kažem neobičnih sastojaka.

Pa krenimo sa svakako najneobičnijim sastojkom, a to je;

Ptičji izmet ili kakica ( u daljnjem tekstu p.i. ).Naravno da nitko ne skuplja p.i. iz golubinjaka. Ipak se pazi kaj te ptičice jedu i obavljaju to kaj obavljaju. I nisu golubovi nego japanski slavuji uzgojeni na farmi, hranjeni organskim sjemenom za ptice.

P.i. se samelje i doda u rižine mekinje. Čak se i stavlja pod UV svjetlo da se dezinficira.

Kozmetičari koji rade te tretmane tvrde da ta mješavina sadrži enzime koji smiruju i osvježavaju kožu, a dermatolozi kažu da je sve to samo običan hir.

Puževi nam i nisu više neobični, ali ne znam kako bi se osjećala da mi 5 puževa gmiže po licu? I oni se najčešće koriste u Japanu, dapače, tamo su hit tretmani.

Navodno da enzimi iz puževe sluzi nježno uklanjaju mrtve stanice kože i vlaže kožu. I tu su dermatolozi malo skeptični.

Urea se nalazi u tijelu, a izlazi urinom van. Ali nema brige, urea koja se nalazi u kremama i losionima nije prikupljena po wc-ima, kemijski je ista , ali stvorena u laboratorijima.

Zahvaljujući dobrom hidratantnom  svojstvu djeluje na kožu kao ovlaživač i omekšivač.

Alge su već odavno zastupljene u kozmetici i nisu nam neobične. Nalaze se u proizvodima i za lice i za tijelo..

Obzirom da alge dobro zadržavaju vlagu, pomažu koži da je zagladi i da svjež izgled. Plus, alge sadrže nutrijente kao željezo, cink, magnezij, bakar, silicij. Alge pomažu u njezi zdravih stanica kože.

Lanolin je ulje iz ovčje kože. Najčešće se nalazi u losionima, kremama, regeneratorima za suhu kosu.Ali ako ste alergični na ovčju vunu lanolin može izazvati svrbež.

Biljne matične stanice mogu potaknuti obnavljanje kože, do smanjenja sitnih bora, sunčanih pjegica, sitnih krvnih žila. Mogu stimulirati novi kolagen koji zateže kožu. Kažu znanstvenici.

Matična mliječ se vrlo često koristi u kozmetici jer se sastoji uglavnom od vode, proteina, šećera, sadrži zdrave masti, soli i amonokiseline. Poboljšava strukturu i ton kože, zateže bore i čine ih manje vidljivim.

Kofein nije samo sastojak omiljenog crnog napitka nego je sastojak omiljenih krema za tijelo. Onih anticelulitnih naravno. Kofein zateže kožu jer izbacuje višak vode ,ali na žalost, djelovanje kofeina je i privremeno, kao i šalica kave.

 

Možda ti sastojci i nisu tak’ neobični (osim možda onih prvih), ali u svakom slučaju su prirodni pa ‘ko voli nek’ izvoli.

 

 

 

 

 

 

 

.