Front Board www.emsien3.com/челни-дъски by EMSIEN-3

Što je mezoterapija?

Mezoterapija je izraz koji dolazi od grčih riječi mesos (srednji) i therapeia (liječiti). U kontekstu estetskih nekirurških zahvata opisuje unošenje hranjivih tvari u dermis ili hipodermis, sloj ispod dva glavna sloja kože; i iznad mišićnog tkiva. Mezoterapija dermarollerom podrazumijeva veliki broj uboda izrazito tankim iglama čija je glavna uloga doprema hranjivih tvari i mikronutrijenata u područje unutar ili ispod kože gdje imaju najveće djelovanje i učinkovitost.

Kako starimo, naša koža prolazi promjene u teksturi i gubi elastičnost, pojavljuje se neravnomjerna pigmentacija i gubimo potkožno masno tkivo. Također, koža ima slabiju cirkulaciju i njena površina postane prožeta povećanim kapilarama. Većina nabrojanih promjena dolazi kao posljedica smanjenog djelovanja fibroblasta, ultraljubičastog sunčevog zračenja, slobodnih radikala i štetnih utjecaja iz okoliša. Unosom antioksidansa, vitamina i aminokiselina u srednji sloj tkiva omogućujemo nesmentanu opskrbu kapilara svim neophodnim sastojcima.

Dijagram ljudske kože

Dijagram ljudske kože
Dva glavna sloja kože, epidermis, najgornji i ujedno najčvršći sloj, dermis, koji štiti tijelo od udaraca, i treći, hipodermis, koji nije dio kože, već predstavlja potkožno tkivo

Za što se sve mezoterapija koristi?

mezoterapijom je moguće otkloniti cijeli niz problema

Ožiljno tkivo

Ožiljno tkivo
Ožiljci od akni i pigmentacija se popravila nakon tri mezoterapijska tretmana dermarollerom

Bore i pigmentacija

Bore i pigmentacija
Bolji tonus i hidratacija kože, uz manje bora i pigmentacije tri mjeseca nakon mezoterapije dermarollerom

Pomlađivanje kože

Pomlađivanje kože
Vidljivo zatezanje kože i smanjenje crvenila nakon dva dermaroller mezoterapijska tretmana

Masna koža

Masna koža
Normalizacija povećanih pora i primjetno manje masna koža šest tjedana nakon tretmana

Kako djeluje mezoterapija?

u četiri jednostavna koraka

Oštećena koža kao posljedica akni, bora, strija i pigmentacije

Mezoterapija stimulira proizvodnju kolagena i elastina

Novo proizvedeni kolagen kreće se prema površini kože

Kolagen ravnomjerno popunjava oštećenja

Pitanja i odgovori

više informacija o mezoterapiji dermarollerom
Koje su prednosti mezoterapije dermarollerom?

U odnosu na ablativne tehnike, mezoterapija dermarollerom stimulira rast novog tkiva – djeluje konstruktivno i regenerativno. Koža ne biva oštećena i ne podvrgava se rekonstrukciji na isti način kao kod zacijeljivanja rana. Mezoterapija dermarollerom značajno poboljšava atrofične ožiljke i teksturu kože.

Koji su učinci mezoterapije dermarollerom na kožu?

Mezoterapija dermarollerom povećava presjek dermisa i epidermisa, što zauzvrat poboljšava teksturu kože i smanjuje bore. Također ima i pozitivni učinak na hiper- i hipopigmentaciju. Smanjuje ožiljno tkivo, kao kod akni ili iz drugih uzroka, stimulira proizvodnju novih vlakana kolagena, poboljšava cirkulaciju i ujednačava pigmentaciju.

Boli li mezoterapija dermarollerom?

Prije tretmana, koža se temeljito čisti i, prema potrebi,  nanosi se krema s lokalno anestetskim djelovanjem, tako da tretman uobičajeno ne boli. Koža se tada temeljito punktira s otprilike 15 do 20 uboda po površini koja se tretira. Ravnomjerno crvenilo kože je najbolja indikacija pravilne aplikacije tretmana.

Može li se tretman dermarollerom koristiti na svim nijansama kože?

Obzirom da mezoterapija dermarollerom ne upotrebljava toplinu iz optičkih izvora (kao laseri) sigurna je na svim tipovima i nijansama kože. Nema rizika za poslijeupalnu (postinflamatornu) hiperpigmentaciju.

Koliko se često smije ponavljati tretman?

Za tretman čija je namjena izazvati proizvodnju novog kolagena, preporučuje se početi s tri tretmana, ali s minimalno šest do osam tjedana između slijedećeg tretmana. Za smanjivanje ožiljnog tkiva preporučeno je u prosjeku tri do pet tretmana, što rezultira učinkovitošću djelovanja od 70-80%.

Koji su neželjeni učinci?

Tretman, zbog svojeg neinvazivnog djelovanja, praktično nema štetnih posljedica, i nisu zabilježene unatoč 150.000 izvedenih tretmana diljem svijeta.

Ima li rizika za upalne procese nakon tretmana?

Budući da se sitni kanali u koži zatvaraju nakon sat vremena, pod uvjetom da se tretman izvodi sterilno (kao što to mi radimo u Centru), infekcije poslije tretmana su vrlo malo vjerojatne.

Koliko je vrijeme mirovanja nakon tretmana?

Upalna reakcija kože je iznimno kratka i brzo se smiruje, unutar nekoliko sati, od crvenila prema blago ružičastoj fazi koja u prosjeku može potrajati 12 do 24 sata. Kako bi smanjili vidljivo crvenilo, nakon tretmana preporučujemo blagotvorne minerale, peptide ili hijaluronsku kiselinu, a da zaštitite kožu, dobro je koristiti sunčanu kremu s cinkom. Preporučamo i korištenje kozmetike na mineralnoj osnovi.

Što trebam izbjegavati na koži?

Da bi pravilno osigurali okruženje za oporavak kože, dva do tri dana nakon tretmana nemojte koristiti proizvode koji sadrže alfa hidroksilnu kiselinu, Retinol, kisele ili ‘aktivne’ sastojke.

Što bi bilo poželjno koristiti na koži nakon tretmana?

Za ublažavanje protuupalne reakcije bilo bi poželjno koristiti protuupalne losione i gelove, hijaluronsku kiselinu za poboljšanu hidrataciju, proizvode koji sadrže bakar i cink kao pomoć i zaštitu. Ukoliko niste sigurni koji od proizvoda ima navedene sastojke, posavjetujte se s osobljem Centra koje će vam rado preporučiti najbolje za Vas.

Nazovite nas još danas i dogovorite besplatan pregled!

Pregled u Centru za njegu lica i tijela Adesso je besplatan. Napraviti ćemo Vam nakon toga ponudu, a Vi kasnije bez ikakve obaveze možete napraviti tretman kod nas ili negdje drugdje po Vašem izboru.