Front Board www.emsien3.com/челни-дъски by EMSIEN-3
Neobični sastojci u kozmetici
16/04/2015
LINEA PRIMA
04/05/2015

Marula ulje

Sve se više u svijetu ljepote koriste ulja za hidrataciju, sprečavanje i smanjivanje bora..Nježnija su prema koži od krema i idealna su za svaki tip kože. Ulja badema, marelice, lješnjaka..već su odavno poznata, a ja ću danas malo o Marula ulju za koje , moram priznati, nisam prije čula dok nisam kupila Vagheggi koncentrat za napredni celulit.

Marula ulje je bogato važnim antioksidansima uključujući vitamin C kojeg ima 4 puta više nego u naranči, vitamin E, esencijalnih aminokiselina i flavonoida koji pomažu kod obnavljanja stanica i štite od negativnog vanjskog utjecaja.

Uz redovitu upotrebu, ulje štiti od fotostarenja-neutralizira slobodne radikale, pomaže u izgradnji kolagena, pruža antioksidativnu zaštitu, bogato je esencijalnim masnim kiselinama omega 6 i omega 9 koje vlaže i smanjuju crvenilo, hrani, obnavlja i poboljšava elastičnost kože, smanjuje gubitak transepidermalne vode i povećava glatkoću kože.

Marula ulje je idealno za suhu, dehidriranu, osjetljivu, suncem oštećenu kožu, za strije i ožiljke, omekšava i smanjuje pojavu sitnih linija i bora.

Marula ulje je ph izbalansirano, ne zatvara pore i ima antimikrobna svojstva.

Deset puta je otpornije na oksidaciju i puno jače od ostalih botaničkih ulja kao npr. arganovo.

I sad se Vi pitate kakve sve to ima veze sa celulitom? Pa naravno da ima, u anticelulitnim kremama se ne koriste samo biljke koje djeluju na celulit na način da ga otapaju, razgrađuju itd. Vrlo je važno da je koža nakon tretmana  čvršća, elastičnija, da je poboljšan tonus kože, da se podigne imunitet kože.  A to je upravo ono kako Marula ulje djeluje. Osim toga, obzirom da je u pitanju koncentrat, ulje se miješa sa nekim drugim baznim uljem ili kremom. Ja ga koristim u kombinaciji sa anticelulitnom kremom i Velasmooth aparatom  i rezultati su super.