Front Board www.emsien3.com/челни-дъски by EMSIEN-3
Čokolada
25/03/2015
Neobični sastojci u kozmetici
16/04/2015

Kako se brzo riješiti akni

Da li ste se ikada probudili sa prištićem na licu? Onako, zaželi vam dobar dan. Na sredini čela?Ili nosa? Ili brade? Ili…? Točno tamo da ga cijeli svijet vidi!!!!

Prvo što nam padne na pamet je da ga se riješimo, odmah!Njegova pojava jednostavno mami prstiće da mu se približe.I da počne masakriranje! I onda napravimo još gore.

Pa slijedi kamuflaža sa tonom pudera, nakon čega se on ili to primjeti još više.

Zato vam donosim par savjeta kako se riješiti tog aliena na licu.

 

Aspirin

Smatra se jednim od najboljih recepata za akne zbog protuupalnih tvari koje sadrži. Smrvite aspirin i dodajte malo vode da se stvori pasta. Stavite pastu na akne i ostavite da stoji 30 min. Operite lice, akna neće nestati, ali će se upala smanjiti i akna će brže nestati.

Aloe vera

Sadrži tvari koje smiruju kožu pa ju je dobro koristiti i za druge kožne probleme. Ogulite Aloa veru i želatinoznom pastom prekrijte akne i ostavite da se osuši.Većina Vas nema biljku Aloe veru kod kuće pa će poslužiti i kupljena u ljekarni, a ako u sebi ima i malo čajevca,  još bolje.

Pasta za zube

Stavite malo paste na aknu i ostavite 30-tak min.

Češnjak

Svima nam je dobro poznato ljekovito svojstvo češnjaka, pa je idealan i za liječenje akni jer ubija bakterije. Nasjeckajte češnjak i dodajte malo vode da se stvori pasta. Trljajte lice pastom i ostavite ga na licu 10-tak min. Isperite mlakom vodom.

Krastavac

Pomiješaje žlicu isjeckanog krastavca i žličicu limunovog soka, stavite na lice  10-15 min i operite mlakom vodom.

 

To su samo neki od savjeta kako na brzinu sakriti prištić, ali ako imate problematičnu kožu sklonu aknama, trebalo bi se obratiti kozmetičaru ili dermatologu, ovisno o  problemu.