Front Board www.emsien3.com/челни-дъски by EMSIEN-3

Što je elos?

elos je kratica od elektro – optička – sinergija, što se odnosi na zajedničko djelovanje bipolne radiofrekvencije (RF) i pulsiranog svjetla u vidljivom spektru (IPL). Zajedničkim djelovanjem svjetlosne i radiofrekvencijske energije, elos sustav efikasnije dostavlja emitiranu energiju upravo do onih djelova koji se tretiraju, a izostavlja djelovanje na netretirano tkivo što ovaj sustav čini jednim od najsigurnijih.

IPL

Prednosti IPL elos metode

IPL tretman upućuje koži široki spektar valnih duljina i zato je moguće tretirati veliki broj problema na koži. Toplina koja prodire u dublje slojeve kože stimulira stanice da regeneriraju kolagen, što poboljšava tonus i teksturu kože. To, zajedno s uklanjanjem vidljivih kapilara i pigmentiranih područja, uzrokuje da koža postane glatkija i izgleda mlađe.

Problemi koji se uspješno tretiraju IPL metodom su staračke pjege, pjegice na licu, mrlje nastale sunčevim djelovanjem, pigmentirani ožiljci akni, površinsko boranje kože, kapilare, difuzno crvenilo i mnoge druge. IPL metodom moguće je postići smanjivanje broja akni.

IPL elos

Za što se sve IPL elos koristi?

elos se smatra multifunkcionalnom platformom s proširenim sposobnostima

Obnavljanje površine

Obnavljanje površine
elos tretmani s radiofrekvencijskim zračenjem (RF) mogue biti korišteni za SVE tipove kože. Takvi tretmani učinkoviti su za pomlađivanje, smanjivanje bora i tretman ožiljaka od akni

Oblikovanje kože

Oblikovanje kože
Tretman oblikovanja kombinira infracrvenu svjetlost i radiofrekvencijsko zračenje da bi potaknuo dermalni sloj kože da ponovo počne proizvoditi kolagen

Uklanjanje crvenila

Uklanjanje crvenila
elos kombinira intenzivnu pulsirajuću svjetlost (IPL) s RF što omogućuje preciznije grijanje ciljanog područja u koži (kapilara, crvenila i pigmentacija). To omogućuje korištenje nižih razina energije, što povećava sigurnost tretmana za tamnije tipove kože

Uklanjanje dlačica

Uklanjanje dlačica
Dodavanjem RF zračenja diodnom optičkom laseru postiže se ciljano grijanje folikula dlačica. U usporedbi s ostalim diodnim laserima, potrebno je manje optičke energije, što elos metodu čini ugodnijim i sigurnijim tretmanom za uklanjanje dlačica

Kako IPL elos trajno uklanja dlačice

u četiri jednostavna koraka
Izgled dlačice i folikula u koži
Osvjetljavanje dlačice i površinskog sloja laserskim svjetlom
Djelovanje radiofrekvencije na korijenski dio folikula
Rezultat je potpuno uklanjanje dlačice i povlačenje folikula

Pitanja i odgovori

više informacija o IPL elos metodi
Koje su prednosti IPL elos tretmana?

Drugi laserski tretmani ciljaju vodeni sastav u koži i time neselektivno djeluju na pigmentirane i normalne stanice kože. IPL metoda(Intense Pulsed Light) je selektivna prema spektru svjetla koji zahvaća pigmentirane točke i kapilare, pri čemu okolno tkivo kože ostaje netaknuto i netretirano.

Boli li IPL?

Tretman IPL metodom nije bolan, i ne zahtijeva lokalnu anesteziju prije tretmana. Neki ga uspoređuju s neugodom koju osjetimo kada uzmemo gumicu za domaćinstvo i usmjerimo je na površinu kože.

Koji su neželjeni učinci koji slijede odmah nakon IPL tretmana?

Odmah nakon tretmana, mogli bi osjećati kao da imate lagano crvenilo, slično onom uzrokovanom sunčevim zračenjem, a koža će pokazivati nepravilne ružičaste površine. To uobičajeno nestaje nakon dan ili dva, i ne potrebuje mirovanje. Poslije tretmana nema boli ili neugode.

Kako bi se trebali pripremiti za IPL tretman?

Izbjegavajte sunčanje ili jače izlaganje sunčevim zrakama na površinama koje trebaju biti tretirane. Sunčanje smanjuje kontrast između pigmentiranih područja koja se tretiraju i okolne kože, što tretman može učiniti zahtjevnijim, manje sigurnim i manje učinkovitim. Također, prije tretmana izbjegavajte fotosenzitivizirajuće medicinske preparate (poput tetraciklina i doksiciklina), jer mogu uzrokovati pojačani odgovor kože.

Koliko je IPL učinkovit na tamnijim tipovima kože?

Laserski tretman tamnijih tipova kože nekoć je predstavljao rizičnu proceduru. IPL elos sustav je revolucionarizirao lasersku obnovu kože, i to zbog sudjelovanja dvije vrste zračenja ( lasersko/svjetlosno i radiofrekvencijsko ), što je tretman učinilo sigurnijim. Ovaj sustav je jedinstveno dizajniran da zaštiti kožu tijekom tretmana i pri korištenju s tamnijim tipovima kože. Tamniji tipovi kože zahtijevaju umjerenije postavke i više iskustva da bi se tretmani izvodili sigurnije.

Osim lica, koji su ostali djelovi tijela koji se mogu tretirati IPL tehnologijom?

Tretman se može primijenjivati na bilo kojoj površini kože. Najčešća mjesta gdje se primjenjuje su ona koja su najviše izložena štetnom djelovanju sunčevog zračenja. Osim lica, primjenjuje se na vratu, rukama, prsima i ramenima.

Koje su površine kože koje ne bi trebale biti tretirane?

IPL tretmane bi trebalo izbjegavati na površinama gdje kod muškaraca uobičajeno raste brada ili brkovi, jer bi to moglo uzrokovati trajan gubitak dlačica. Za ta područja bolje je koristiti djelomičnu lasersku fototermolizu (FP).

Koliko ću tretmana trebati?

Broj tretmana IPL ovisi o površini koja se tretira i razini oštećenja. U pravilu, ako govorimo o licu, potrebna su dva do četiri tretmana. Korisnici s pojačanom pigmentacijom mogu zahtijevati i više.

Koliko brzo mogu očekivati rezultate?

Većina korisnika počinju vidjeti rezultate odmah nakon prvog tretmana. Primijetiti će se tamnjenje pigmentacije koja je tretirana, a za nekoliko dana, tretirano mjesto će početi s eksfolijacijom (zamjenom površinskog sloja kože). Iako većina korisnika vidi rezultate već nakon prvog tretmana, ipak su potrebna dva do četiri tretmana za postizanje vašeg željenog rezultata.

Je li uklanjanje dlačica IPL elos metodom trajno?

IPL metoda uklanjanja uzrokuje trajno smanjenu količinu dlačica i njihovu gustoću. Prvi posjet je uobičajeno vrlo učinkovit, ali ipak, u mnogo manjoj mjeri, postoji mogućnost ponovnog rasta koji zahtijeva dodatne tretmane za učinkovitiji, dugotrajni rezultat. Rezultati uklanjanja IPL metodom daje najbolje i najdugotrajnije rezultate uklanjanja od svih drugih, uobičajenih tretmana.

Koliko ću tretmana uklanjanja dlačica trebati?

Broj tretmana IPL ovisi o površini koja se tretira, vrsti dlačica i prijašnjem načinu uklanjanja dlačica. Uobičajeno, potrebno je pet do sedam tretmana. Korisnici sa svijetlijim dlačicama možda će zahtijevati više tretmana. Nedovoljan broj tretmana uzrokovati će manjom stopom učinkovitosti. Stoga, važno je držati se rasporeda tretmana.

Koliko brzo mogu očekivati rezultate uklanjanja dlačica?

Prvi rezultati biti će vidljivi dva do tri tjedna nakon prve serije tretmana. Primijetiti ćete nepotpun rast dlačica, od kojih će mnoge početi otpadati. Iako mnogo korisnika vidi rezultate nakon prvog tretmana, ipak je potrebno pet do sedam tretmana za postizanje vašeg željenog rezultata.

Nazovite nas još danas i dogovorite besplatan pregled!

Pregled u Centru za njegu lica i tijela Adesso je besplatan. Napraviti ćemo Vam nakon toga ponudu, a Vi kasnije bez ikakve obaveze možete napraviti tretman kod nas ili negdje drugdje po Vašem izboru.