Front Board www.emsien3.com/челни-дъски by EMSIEN-3
Ogledalce, ogledalce
16/02/2015
AHA, BHA, PHA
13/03/2015

Eh taj celulit!!

Početak je ožujka. Počinje toplije vrijeme, a samim tim i skidanje slojeva odjeće. Koža je suha, dehidrirana, nikakva, a celulit? Koma! Al’ kaj,tek je treći mjesec, do mora ima vremena.

Ima li?

Na žalost, o celulitu razmišljamo samo kad se ide na moreA tek onda počinje frka i panika! Masaže, kreme, aparati, ovo-ono, bilo što što pomaže. Ili sve odjednom!? Za bolji učinak.Topništvo (kozmetičarka) je spremno!! A Vi? Naravno da će Vas boljeti, štipati, grijati, pojavit će se masnice…jer celulit koji nije dugo tretiran, nažalost, vraća vam na ovakav način.

Celulit nije nastao odjednom pa tako odjednom neće nestati kojim god tretmanom ga tretirali.

Uzroci nastanka celulita uključuje promjene u metabolizmu,strukturi vezivnog tkiva, hormonalnim i genetskim utjecajima i naravno stilu života. Neću dalje ići u opis kako nastaje celulit jer vas više zanima kako nestaje.

Danas se na tržištu nude razne metode anticelulitnih tretmana koje su više ili manje uspješne. Ali svaka metoda će pokazati nekakav rezultat samo ako se provodi kontinuirano. Pa i one silne kremice koje obećavaju super rezultate (barem u onih navodnih 88% žena). Ako ih koristite tri puta dnevno,uz lagano masiranje tokom dužeg perioda. Bar pola godine. Ili više. Al’ to nitko ne radi.

O uspjehu tretmana ne ovisi samo metoda kojom pokušavate smanjiti celulit već i o vašem pridržavanju pravila prehrane,unos tekućine (vode i čaja ,a ne alkohola), tjelovježbe. Sve ono što vam se na da, a trebali bi.

Tretmanima protiv celulita smanjuje se volumen masnih stanica koje vrše pritisak na krvne i limfne žile, poboljšava se limfna drenaža, dolazi do jačanja vezivnog tkiva i smanjuje se izgled narančine kore. Ali osobe sklone celulitu stalno moraju provoditi tretmane da bi celulit držale pod kontrolom! Borba s celulitom je vječna, niti jedan tretman ne može dovesti do promjene genetike, niti djelovati na spolne hormone.

Krenite na vrijeme u borbu protiv celulita jer ne samo da će celulit biti manje vidljiv nego će i cijelo tijelo živnuti !