Front Board www.emsien3.com/челни-дъски by EMSIEN-3
Nešto novo
18/03/2015
Kako se brzo riješiti akni
09/04/2015

Čokolada

Drevni Maje su je smatrali hranom bogova! I žene je smatraju hranom bogova tj. božica!

Treba li dodati nešto više!?

Mliječna čokolada sa lješnjacima, bademima, raznim kombinacijama- mljac!

5 je razloga zbog kojih se isplati jesti čokolada

-štiti zdravlje srca i kardiovaskularnih bolest

-sadrži serotonin, endorfin, koji djeluju protiv depresije i daju osjećaj zadovoljstva

-bogata je antioksidansima

-regulira šećer

-bogata je vitaminima i mineralima

Kako super ovo zvuči, ali to nisu one čokolade s popisa, već tamne, crne, gorke, s velikim postotkom kakaa. Nekoliko kockica tamne čokolade dnevno je dovoljno da dobijete dobrobit od antioksidansa i minerala koje sadrži.

Obzirom da je tamna čokolada bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima, često se koristi u kozmetičke svrhe. Masaže čokoladom, pilinzi, anticelulitni tretmani…Sve je to super.Treba kožu hraniti izvana i iznutra, ali ja nekako više volim ovu kombinaciju iznutra. Vjerojatno zbog onog endorfina..

Ali da nema kakaa ne bi bilo ni čokolade. Znate li da kakao spada u grupu superhrane?

Kakao sadrži više od 300 kemijskih tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje. Iznimno je bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma, štite Vaš organizam od bolesti i slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja!

Sadrži dvostruko više antioksidanata od crnog vina (vino se isto koristi u kozmetici, ali o tome drugi put). Možda kombinacija crnog vina i čokolade  ne bi bila loša. Svi sastojci su dobri za zdravlje. I endorfin!

Al’ da se još malo vratimo na te antioksidanse i starenje. Naime, kakao je izvrstan izvor željeza, cinka, vitamina C.. svi oni hrane kožu i podižu joj imunitet.

Sve u svemu,moje božice, jedite čokoladu, onu finu za gušt, onu malo manje finu za zdravlje i manje bora, ali sve u mjeri.

I ja ću sada malo, jednu kockicu. Ili možda red. Nekako sam umorna.

“Ako se ne osjećate dobro, ako niste spavali, čokolada će vas oživjeti. Ali Vi ne volite čokoladu!? Razmišljam o tome bez prestanka! Draga moja, kako će te se vi ikada snaći!?”

Marquise de Sevigne

Vaša Vesna-božica proljeća